martes, 30 de mayo de 2017

El porc Senglar

Nom científic: (Sus scrofa)

És un mamífer artiodàctil present a Europa, que es diu així per menjar glans, encara que també hi ha subespècies a Amèrica, Àfrica i Àsia.

És de mida mitjana, amb un cap gros i allargat, amb ulls molt petits. El coll és gruixut i les potes són molt curtes, les del davant més llargues que les del darrere, a diferència del porc domèstic, que té més desenvolupada la part posterior del cos.

L'HABITAT: El senglar s'adapta a tot tipus d'hàbitats sempre que disposi d'una mínima cobertura i aliments, encara que prefereix els llocs amb una vegetació alta per poder-se camuflar i on hi abundi l'aigua per a beure i rebolcar-se en el llot i fang.

Els seus hàbitats predilectes són els alzinars, i els massissos forestals caducifolis o mixtes, sobretot si estan poc visitats i el seu nivell inferior es ric en matolls, esbarzers i gatosa on pugui rebolcar-se en sec o a recés del vent.

Però també se'l troba a la màquia i maresmes, sense oblidar les àrees de cultiu, sempre que mantinguin una mínima cobertura arbòria o arbustiva on refugiar-se. En cas necessari nada sense dificultats i durant un període extens de temps.

Suporta fàcilment els rigors de l'hivern, gràcies al seu pelatge i dura capa de pell; cosa que li permet residir a les zones altes i mitjanes de muntanyes durant l'hivern si disposa d'aliments

REPRODUCCIÓ: La femella assoleix la maduresa sexuals als 12 mesos de vida.

Després de l'aparellament el mascle marxa. La femella gesta durant uns 120 dies i habitualment neixen entre 2 i 3 cries que s'alimenten de llet durant els 2 o 3 mesos primers.

COMPORTAMENT I ALIMENTACIÓ: És omnívor. Menja cucs, insectes, rèptils, ratolins, cargols, glans, llavors, fruites, arrels, patates, remolatxes, blat de moro i d'altres productes cultivats.

Quan es adult es mou bastant sol, però en època de cria va en grups compostos per les mares i les cries.

LONGEVITAT: La longevitat màxima observada d'un senglar, es d'uns 8 o 9 anys.

DISTRIBUCIÓ: Acostumen a viure en boscos densos per poder camuflar-se però no tenen cap regió concreta on viure. Normalment es distribueixen per les zones muntanyoses.


No hay comentarios:

Publicar un comentario