martes, 30 de mayo de 2017

La Guineu

Nom científic: (Vulpes vulpes)

Són mamífers de la família dels cànids. El nom «guineu» no té valor taxòmic, sinó que pot designar diverses espècies que no pertanyen a un mateix grup sistemàtic. La seva semblança és deguda a una evolució convergent que els ha fet adquirir un aspecte similar.

Utilitzen al voltant de 12 sons diferents per comunicar-se entre ells.

Es caracteritza per tenir les potes curtes, el musell estret i allargat, les orelles rectes i triangulars, el pelatge espès, i la cua llarga i espessa que pot arribar a mesurar fins a 35 centímetres

L'HABITAT: El seu habitat són principalment les zones boscoses, encara que també abunda en regions obertes i, fins i tot, en les proximitats d'assentaments humans i escombraries periurbans, dels quals s'alimenta, ja que estan destruint els seu habitat.

REPRODUCCIÓ: La maduresa sexual de les guineus és aconseguida als 9 o 10 mesos, i poden reproduir-se en la temporada de cria següent al seu naixement.

El període de gestació d'aquests animals dura 54 dies i poden tenir entre 1 i 8 cries, que surten del seu cau a les 10 setmanes de vida. Quan la femella es troba embarassada, el mascle l'acompanya en tot moment. La guineu mascle va a la recerca de l'aliment per a la femella i les cries, ja que la mare es troba ocupada protegint dels depredadors a les seves cries.

COMPORTAMENT I ALIMENTACIÓ: La guineu es un animal omnívor, vol dir que menja de tot.

Per capturar les seves preses, utilitzen la seva tècnica de salt, que aprenen quan són molt petits. Solen sortir a caçar quan està sortint el sol i quan esta marxant. S'alimenten de llagosta, fruites, baies, ratolins, conills, serps, escorpins, insectes, peixos, aus, menjant fins a 1 quilo de menjar al dia.

Les guineus són animals molt solitaris. Com a molt viuen en parella o també es comú veure un mascle rodejat d'algunes femelles.

LONGEVITAT: Les guineus poden viure fins als 10 anys i en captivitat poden superar els 17 anys.

DISTRIBUCIÓ: Viuen en diferents latituds com els boscos d'Europa, Nord d'Àfrica, Àsia central, i Amèrica, principalment en zones boscoses i Pol Nord.



No hay comentarios:

Publicar un comentario